MTV zammı Mehmet Şimşek’e soruldu
02.10.2017
258 Kişi Okumuş
0 Yorum

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, FOX TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu.
Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Şimşek, tartışmalara neden olan MTV zammına da değindi.
HARİTALAR YENİDEN ŞEKİLLENDİRİLİYOR
Mehmet Şimşek, MTV zammıyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye gerçekten önemli zorluklarla karşı karşıya kaldı. Yakın coğrafyamızda büyük tehditler var. Bunun üzerinden siyaset yapmayacağım fakat haritalar yeniden şekillendiriliyor.
TEHDİTLER TERÖR ÜRETTİ
Kaos söz konusu, bu tehditler terör üretti.
SİLAH SİSTEMİ VE MÜHİMMAT ALINACAK
Tehditlere karşı yeni silah sistemleri ve mühimmatlar alınacak. Ancak bunun için gerekli bütçenin açık vereceği ortaya çıktı.
Bu yüzden ya borçlanacaksınız. Ya da doğrudan doğruya, gelecek nesilleri borçlandıracağınıza bugün gereken önlemleri alacaksınız.
MTV ZAMMI KİME GELDİ
MTV konusunda yanlış bilinen bir şey var. MTV, tamamen 2018’in başından itibaren alınacak sıfır araçlardan alınacak. Şu an aracı olanlar, normal şartlardaki artışlarla vergisini ödeyecek. Ticari taşıtları ilgilendirmiyor.
2018 yılında satın alınacak ikinci araçlarda MTV zammı söz konusu değil.
Mevcut 21 milyon araç yüzde 40 vergiden etkilenmeyecek.
AYRINTILAR GELİYOR..
YORUMLAR
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.