| Reklam Alanı |

Üyelerimiz görüşlerini önceden onay olmadan anında yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir, (Bütün kullanıcıların IP adresleri tutulmaktadır) misafir.net yöneticileri itina ile icerik kontrolleri yapmaktadır, yine de misafir.net'te yasalara aykırı unsurlar bulursanız MSN: Private@misafir.net adresinden bizlere ulaşabilirsiniz, gereği yapılacaktır.

MODERATÖR BAŞVURU FORMU

Başvurunuz yaptıktan sonra lütfen Private@misafir.net MSN adresi ile irtibata geçiniz...

>REKLAMI KAPAT <

Ana Sayfa Kimler Online Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et
Geri git   Misafir Board >
HER TELDEN - SERBEST KÜRSÜ
> Sağlık

Sağlık Sağlık bölümü, Burada hastalıklar hakkında bilgi bulabilir sağlık konularını tartışabilirsiniz..

Tags
hastalığı, raynaud, raynaud hastaligi


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Raynaud Hastalığı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
125

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06-20-2008, 15:40   #1 (permalink)
CAS
Kuzgûni
 
CAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
CAS
Kullanıcı No: 33276
Konu Sayısı: 12511
Mesaj Sayısı: 32,460
Üyelik tarihi: Apr 2006
Teşekkür & Tepki Teşekkür: 0
Tepki:0
Karizma
REP Gücü : 11293
REP Puanı : 2
REP Seviyesi : CAS is on a distinguished road
İletişim
Reklam Alanı
Standart Raynaud Hastalığı



Kışın ellerimizin soğuk olması hiç de olağandışı bir durum değildir ama bazı kişilerinki aşırı ölçüde soğuk, soluk ve ağrılıdır. Bunlar, Raynaud hastalığının belirtileridir. Kadınları erkeklere oranla, daha fazla etkileyen Raynaud hastalığı, genellikle ergenlik çağında ya da 20'li yaşlarda başlar. Raynaud hastalığına benzer belirtilerle seyreden bir durum da 'Raynaud fenomeni' diye adlandırılır. Bu durum, Raynaud hastalığı kadar ağır değildir ve skleroderma gibi başka hastalıklarla bir arada ve havalı matkap kullanan yol işçilerinde olduğu gibi ellerin uzun süre şiddetli titreşimle karşı karşıya kaldığı işlerde çalışanlarda görülür.

Nedenleri
Hastalık, parmaklardaki küçük kan damarlarındaki bir bozukluğun sonucudur. Damarların soğukta büzülmesi normaldir, ama bu astalıkta damarlar soğuk karşısında daha fazla büzülme eğilimi gösterirler. Hastalığın nedeni ve fenomenin öteki hastalıklarla birlikte görülmesi durumunda nelerin oluştuğu bilinmemektedir. Ancak, titreşime bağlı olarak oluştuğunda, parmaklardaki kan damarlarının büzülmesini denetleyen sinirlerin zedelendiği sanılmaktadır.

Belirtiler
Genellikle el, bazen de ayak parmakları etkilenir. Raynaud hastalığında iki el de eşit biçimde etkilenir ve belirtiler yalnız bir yanda, bir elin bir - iki parmağında olursa ya da 50 yaşından sonra görülürse başka bir hastalıkla ilişkisi olduğu anlamına gelebilir. Nöbet soğuk havaya çıkınca ya da eller soğuk suya sokulduğunda başlar. Önce parmaklar soluklaşıp beyazlaşır ve ağrımaya başlar. Sonra, mavi - mor, ardından da kırmızımsı bir renk alıp düzelir.

Tedavi
En önemlisi, soğuktan uzak durmaktır; nöbetler ancak elleri sıcak tutarak önlenebilir. Tersi, sempatektomi ameliyatından başka çarenin kalmayacağı duruma yol açabilir. Bu ameliyatla kan damarlarına büzülme emrini veren sinir bağlantısı kesilir. Titreşimin neden olduğu Raynaud fenomeni ise ancak işi bırakmakla düzelir. Raynaud hastalığı tehlikeli olmaktan çok rahatsız edicidir ve parmakların sıcak tutulmasıyla şikayetler en düşük düzeyde tutulabilir.
__________________

CAS Çevrimdışı
İP: 81.215.18.149  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı ile Cevapla

Reklam Alanı

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
aşk hastalığı nefi84 Resimli Şiirler&Şarkılar 0 07-08-2008 00:24
Crohn Hastalığı CAS Sağlık 0 04-26-2008 11:14
Kampanya Hastalığı melda Karikatür 1 10-06-2007 01:22
Fil Hastalığı [14/05/2007] ÇeLiKeNdAzE İlginç Olaylar 0 05-15-2007 00:15
Parkınson Hastalığı yalnizkurt25 Sağlık 1 12-13-2006 16:14


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:30 .


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.0
İnternet-Tr