Misafir Board  
| Reklam Alanı |

Üyelerimiz görüşlerini önceden onay olmadan anında yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir, (Bütün kullanıcıların IP adresleri tutulmaktadır) misafir.net yöneticileri itina ile icerik kontrolleri yapmaktadır, yine de misafir.net'te yasalara aykırı unsurlar bulursanız MSN: Private@misafir.net adresinden bizlere ulaşabilirsiniz, gereği yapılacaktır.

MODERATÖR BAŞVURU FORMU


.::OToMoBiLLeR & YaRıŞ MoToRLaRı & MoDiFiYe ARaÇLaR::.

Mercedes'ten 100 bininci kamyon

Katagorisinde ve  Otomotiv Dünyasından Haberler Forumunda Bulunan  Mercedes'ten 100 bininci kamyon Konusunu Görüntülemektesiniz.=>alıntıdır [Üye Olmayanlar Linkleri Göremezler Üye Olmak İçin Tıklayınız... ] Daimler Otobüs Grubu Başkanı ve Mercedes-Benz Türk A.Ş İdare Meclisi Başkanı Harald Landmann, "Türkiye'deki enflasyonu biraz kısıtlamak gerekiyor tabii... Bunun ...

Geri git   Misafir Board >
.::OToMoBiLLeR & YaRıŞ MoToRLaRı & MoDiFiYe ARaÇLaR::. > Otomotiv Dünyasından Haberler
Anasayfa Kimler Online Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Otomotiv Dünyasından Haberler Bu bölümde Otomobillerin yeni çıkan modelleri hakkında bilgiler bulabilirsiniz

Tags
100, bininci, kamyon, mercedes'ten 100 bininci kamyon, mercedesten


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Mercedes'ten 100 bininci kamyon
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
126

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07-03-2008, 16:14   #1 (permalink)
ksu
Admin
 
ksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ksu
Kullanıcı No: 2382
Konu Sayısı: 7721
Mesaj Sayısı: 12,500
Üyelik tarihi: Apr 2006
Nerden: İnönü cehennemi
Yaş: 36
Teşekkür & Tepki Teşekkür: 102
Tepki:3
Karizma
REP Gücü : 100
REP Puanı : 2147483647
REP Seviyesi : ksu has a reputation beyond reputeksu has a reputation beyond reputeksu has a reputation beyond reputeksu has a reputation beyond reputeksu has a reputation beyond reputeksu has a reputation beyond reputeksu has a reputation beyond reputeksu has a reputation beyond reputeksu has a reputation beyond reputeksu has a reputation beyond reputeksu has a reputation beyond repute
İletişim
Reklam Alanı
Post Mercedes'ten 100 bininci kamyon




alıntıdır



[Üye Olmayanlar Linkleri Göremezler Üye Olmak İçin Tıklayınız...]


Daimler Otobüs Grubu Başkanı ve Mercedes-Benz Türk A.Ş İdare Meclisi Başkanı Harald Landmann, "Türkiye'deki enflasyonu biraz kısıtlamak gerekiyor tabii... Bunun sonucunda müşterilerimizin hayatı daha pahalı oluyor" dedi.

Mercedes-Benz Türk'ün 100 bininci kamyon ve 50 bininci otobüs üretimi dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Landmann, Türkiye'deki 100 bininci kamyon ve 50 bininci otobüs üretiminin, dünya çapındaki müşterilerinin bu ülkeye olan güvenini ve 1960'lı yıllarda Türkiye'ye yatırım yapmanın ne kadar "doğru" olduğunu gösterdiğini söyledi.
Landmann, gerek Aksaray gerekse Hoşdere'deki fabrikalarının, Mercedes-Benz içerisinde çok önemli sac ayaklarını oluşturduğunu ifade ederek, "Mercedes-Benz Türk'e yatırım yapmak geçmişte olduğu gibi bugün de önemli. 500 milyon avro yatırım yaptık" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Landmann, Türkiye'de tedarikçi yapısının daha istikrarlı hale gelmesi, Türkiye'deki kapasitelerin daha da artması için istikrarlı bir tedarik zincirinin oluşması gerektiğini söyledi.
Mercedes'in alternatif yakıtlar konusunda ne gibi çalışmalar yaptığına ilişkin bir soru üzerine Landmann, alternatif yakıtların da bulunması gerektiğini, yakıtın daha randımanlı kullanılmasının büyük önem taşıdığını kaydederek, "Yüksek yakıt fiyatları, kısa vadede çok tehditkar bir durum... Toplu taşıma araçları daha randımanlı olursa otobüs şirketleri için genişleme olur. Randımanlı ve modern olmaları toplu taşıma kullanımını artırır" diye konuştu.
Artan petrol fiyatlarının şirketler için bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Landmann, şirketlerin yüksek petrol fiyatlarını hemen müşterilerine yansıtamadığını söyledi.

Landmann, "Şehir içi trafikte otobüs pazarı artmaya devam edecek. Şehirler arası ulaşımda bir daralma olabilir. Petrol fiyatları artmaya devam ederse insanlar arabalarını garajda bırakıp otobüsle işe gidecekler" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN ALTERNATİFLERİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Harald Landmann, "Aksaray fabrikasını daha da büyütmeyi düşünüyor musunuz" sorusuna da "Elbette, bütün alternatifleri düşünüyoruz. 100 bini yüksek bir çizgi olarak görmek gerekiyor. Son 5 yıl içerisinde üretimde çok ciddi artış oldu. Elbette ki Aksaray'a yatırım yapmayı planlıyoruz. Dünya pazarları nasıl talep ediyorsa biz de buna bağlı olarak devam edeceğiz" karşılığını verdi.

Landmann, Türkiye'nin, dünya pazarında 20-30 yıl önce olduğundan çok daha önemli rol oynadığını ve daha istikrarlı bir çerçevede bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye, dünya ticareti içerisinde kendisine daha sabit bir yer bulacaktır ve şimdi dünyada çok daha donanımlı olacak" dedi.

İç pazara ilişkin bir soru üzerine de Landmann, "Türkiye'deki enflasyonu biraz kısıtlamak gerekiyor tabii... Paranın fiyatı artıyor. Bunun sonucunda müşterilerimizin hayatı daha pahalı oluyor" diye konuştu.

Landmann, 250 bininci kamyon ve 100 bininci otobüs üretiminin ne zaman kutlanacağına dair soruyu yanıtlarken de, "İstikrarlı bir pazar olacağını düşünürsek önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde kamyon için jübilemizi kutlayabiliriz. Otobüste ise 7-8 yılda bu rakamı yakalayacağımızı düşünüyorum" dedi.

"OTOBÜS ÜRETİMİMİZİN YÜZDE 80'İNİ İHRAÇ ETMEYİ PLANLIYORUZ"

Mercedes-Benz Türk A.Ş Direktörler Kurulu Başkanı Jürgen Ziegler de, Mercedes-Benz Türk'ün, 100 bininci kamyon ve 50 bininci otobüsünü üreterek 41 yıllık geçmişine yeni bir kilometre taşı eklediğini, söz konusu rakamların, mükemmeliyete giden yoldaki kararlılıklarını ve Daimler'in Türkiye'ye olan taahhütünün göstergesi olduğunu vurguladı.
Ziegler, şirketin, otobüs ihracatına başladığı 1970 yılından bu yana 22 bin 500 otobüs, kamyon ihracatına başladığı 2001 yılından bu yana ise 15 bin kamyon ihraç ettiğini belirterek, üretime 73 çalışanıyla başlayan ve bugün 4 bin 500 kişi istihdam eden Mercedes-Benz Türk'ün, halen üretim kapasitesi, üretimi ve ihracatıyla Türkiye'nin en büyük otobüs ve kamyon üreticisi olduğunu, otomotiv sanayinde en fazla vergi ödeyen kuruluş ve en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biri olma özelliğini taşıdığını da kaydetti.

"Mercedes-Benz Türk, 2008'de de muhtemelen otomotiv sanayinde en fazla vergiyi ödeyen şirket olacaktır" diyen Ziegler, Mercedes-Benz Türk'ün şehirler arası otobüs pazarındaki payının yüzde 61,8, belediye otobüslerinde yüzde 26,1 ve 6 ton üzeri kamyon pazarında da son 6 yıldır lider olan şirketin pazar payının günümüzde yüzde 30,6 olduğunu bildirdi.

Ziegler, otobüs üretimine başladıkları 1968'de günde yarım otobüs üretirken, şu anda 13 otobüs ürettiklerini ifade ederek, "Mercedes-Benz Türk, bu yıl otobüs üretiminde yüzde 20 artış gösterecek. Bu yıl otobüs üretimimizin yüzde 80'ini ihraç etmeyi planlıyoruz" dedi.

1986'da günde 2 kamyon üretiyorken, şu anda 64 kamyon üretebildiklerini ifade eden Ziegler, kamyonda bu yıl yüzde 10 büyüme öngördüklerini söyledi.

Ziegler, bir soru üzerine, dalgalanan piyasalar ve engellerin gelecekte de olacağını belirterek, ilk 5 ay içerisinde bütün segmentlerde satışlarının artış gösterdiğini kaydetti.

Gerek otobüs gerekse kamyon fabrikalarında atıl kapasite bulunmadığını ifade eden Ziegler, gelecekte müşterilerine leasing hizmeti vereceklerini de bildirdi.

Toplantıda daha sonra üretilen 50 bininci otobüs Sakarya VIB firması yetkililerine, 100 bininci kamyon ise Martı Konteyner Hizmetleri yetkililerine teslim edildi.





.
__________________


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremezler Üye Olmak İçin Tıklayınız...]


Neden soruyorsun
Nereye gideyim
İki yol var demiştim
Hangisini seçeyim


Korkma bebeğim hepsinin sonu aynı
Çok yukarlarda biri mumları yaktı

Neden soruyorsun
Nereye gideyim
İki yol var demiştim
Birinden gidiyorum


Gözyaşları bebeğim hepsinin sonu aynı
Birinin eksiği birinin fazlası

Birden bire boşalan yolların ortasındayım
Hedefler hep çok çok kolay olmuştu

ksu Çevrimiçi
İP: 78.162.97.68  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KIzlar kamyon söförü olursa kamyon arkasi yazilari NiSaN Çöplük 1 03-12-2008 19:06
Kızlar Kamyon Şöförü Olursa Kamyon Arkası Yazıları plt7_5 Çöplük 1 10-21-2007 12:02
Mercedes'ten Kadınlara Özel scallywag Komik Resimler 1 08-25-2007 02:39
3 bininci konser 40 şarkı 07/08/2007 iMpAssİvE Türkiyeden Magazin Haberleri 0 08-07-2007 11:09
Kartal 17 Bininci Kombine Karti Da Satti Private Beşiktaş 0 09-07-2006 19:10



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Style by: Private