Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-24-2008, 17:11   #36 (permalink)
tahsinkaya33
Moderator

tahsinkaya33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tahsinkaya33
Kullanıcı No: 157926
Konu Sayısı: 54
Teşekkür & Tepki Teşekkür: 3
Tepki:0
Karizma
REP Gücü : 834692
REP Puanı : 16693561
REP Seviyesi : tahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond repute
İletişim
Reklam Alanı
Standart --->: Tevhid ne demektir?

Kuran ve Sünnet, Mekkelilerin araya vasıta olarak koydukları bu kimselerin, geçmişti yaşamış Salih kabul edilen insanlar olduğunu ve adlarının da LAT, MENAT, ÜZZA ve HUBEL olduğunu zikreder.

أَ“ Gördünüz mü o Lat’ı, Menat’ı ve üçüncüleri olan Uzza’yı “
NECM : 19.20.AY.

Buhari İbni Abbas tan şu rivayeti zikreder : Lat,hacılara su ile sevik bulamacı yapıp onlara ikram eden bir adam idi .
BUHARİ : 10.C.4805.S

Menat’a gelince;O,Mekke ile Medine arasında Kudeyd dağının yanında Müşel-lel mıntıkasında idi.Huzaa,Evs ve Hazreç kabileleri cahiliye döneminde ona tazimde bulunurlar ve Kabe’ye haccetmek üzere gideceklerinde orada ihrama girip telbiye getirirlerdi …….
BUHARİ : 10.C.4807.S

“…. İbn İshak ise siretinde der ki: Araplar Kabe ile beraber puthaneler edin-mişlerdi. Bu yerler, Kabe’ye tazimde bulundukları gibi tazim ettikleri türbelerdi. Oraların perdedarları ve kayyumları vardı. Kabe’ye kurbanlıklar götürdükleri gibi, onlara da kurbanlar götürürler ve Kabe’yi tavaf ettikleri gibi oraları da tavaf ederek oralara kurban keserlerdi …. “ İBNİ İSHAK . SİYRE

Görüldüğü gibi Mekkelilerin problemlerinin temeli, Salih kabul edilen kim-seleri Allah’a yaklaşma amacı ile vesile edinmeleridir. Bu temel problemden dallanıp budaklanan arızalara gelince :

BİRİNCİ OLARAK : “ Onlardan yardım beklemeleri .”

“ Belki yardım olunurlar diye, Allah’tan başka ilahlar edindiler. Onlar ken-dilerine yardım edemezler. Tersine kendileri onlar için hazırlanmış asker-lerdir. ”
YASİN : 74 . 75 . AY.

“ Allah’ı bırakıp ta kıyamet gününe kadar kendisine cevap veremeyecek şeylere yalvarandan daha sapık kim olabilir. Oysa onlar ölüdürler, bunla-rın yalvardıklarından habersizdirler. ”
AHKAF : 5.AY.

Halbu ki biraz önce de Ayetler de zikredildiği gibi bu kimseler denizde sıkın-tıya uğradıklarında da Allah’tan yardım istiyorlardı.

İşte burası yolların ayrıldığı noktadır. Yani, bir kimse hem Allah’tan hem de bir başka şeyden – bu kim olursa olsun- yardım beklerse veya isterse Allah’a ortak koştuğundan dolayı, Allah bu kimsenin yolunu muvahhid’in yolundan ayırmıştır……
Binaenaleyh, her kim bu konuda muvahhid olmak istiyorsa, sadece ve sadece Allah’tan yardım istemeli ve beklemelidir. O’ndan başka şeylerden değil.

Çünkü Rabbimiz bizden şöyle söylememizi ve ona uygun hareket etmemizi emrediyor:

“ Yalnız sana ibadet eder ve yalnız senden yardım bekleriz “
FATİHA : 4.AY.
tahsinkaya33 Çevrimdışı
İP: 88.224.49.211