--->: TEVHİDE AYKIRI ŞEYLER 18.8.2008 Zulmün en kötüsü ve günahların en büyüğü ve en çirkini Allah'a ortak koşmaktır….
Yani, sadece ve sadece O'nun hakkı olan şeyleri bir baş-kasına sarfetmek ve bir başkasına yönelmektir. Rabbimiz kerim kitabında şöyle buyurmaktadır :
Artık o pis olan putlardan uzak durun ve yalan söylemekten de kaçının. Kendisine şirk koşmaksızın yalnız Allah'a yönelin. Kim Allah'a ortak koşarsa o, sanki gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapıyor veya rüzgar onu ,uzak bir yere sürüklüyor gibidir.”
HACC : 30.31.AY.
Ey Allah'ın kulları ! Şirkten ve şirke yolaçan nedenlerden sakının. Şunu iyi bilin ki şirki tanımak, ondan kurtulmanın en güzel yoludur. Bundan dolayıdır ki, Huzeyfe ibnu'l Yeman radıyallahu anh şöyle der :
" İnsanlar, Resulullah s.a.v'e hayırdan soruyorlardı. Ben ise bana ulaşmasından korktuğum için şerden sorardım."
Evet değerli Müslümanlar ! Allah’u Azze ve Celle’nin kudretini, kuv-vetini ve azametini anlatan bu ifadelerden sonra, şunu açıkça ifade edebilirim ki ; bu gün inananların içerisinde bulunduğu bir çok problemler vardır….
İçerisine düştükleri ve üzüntü verici en önemli problem, tevhidin aslına veya kemaline ters düşen durumlarla meşkul olmalarıdır.
Bundan dolayıdır ki, Allah'a ibadet hususunda ve O’nu tevhid konu-sunda bir takım konulara dikkat çekmeyi ve bunlarla alakalı uyarılarda bulunmayı kendime görev bildim…
Ve bu uyarılarımda da inşaallah, Allah’ın kitabı Kur’an ve Resulü s.a.v’in sünneti olan hadisi şerifler, benim ölçüm olacaktır.
Çünkü Kur'an'ın parlayan delilleri ve sünneti seniyenin kesin hüccetleri, bütün hastalıklara şifa verecek, susayanın susuzluğunu giderecek, sıkın-tıda olana yardım edecek, şaşıranı doğru yola iletecek ve Rahman'ın dostları ile şeytanın dostlarını birbirinden ayıracak şekilde ve açıklıkta gelmiştir bizlere….
Rabbimiz bir Ayet’i celilesinde şöyle buyurur :
Rabbinizden size indirilene tabi olun,O nun dışında dostlar edinip-te onlara tabi olmayın.Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz
A’RAF . 3.AY |