Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-22-2008, 17:48   #7 (permalink)
tahsinkaya33
Moderator

tahsinkaya33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tahsinkaya33
Kullanıcı No: 157926
Konu Sayısı: 54
Teşekkür & Tepki Teşekkür: 3
Tepki:0
Karizma
REP Gücü : 834692
REP Puanı : 16693561
REP Seviyesi : tahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond reputetahsinkaya33 has a reputation beyond repute
İletişim
Reklam Alanı
Standart --->: TEVHİDE AYKIRI ŞEYLER 18.8.2008

Abdullah b. Mes'ud der ki :
Andolsun ki, Nebi s.a.v'i o yahudinin sözünden hoşlanarak ve söylediğini tasdik ederek azı dişleri görünün-ceye kadar güldüğünü gördüm. Sonra Rasulullah s.a.v şu ayet’i okudu :
Allah'ı hakkıyla takdir edemediler. Halbuki Kıyamet günü Arz toptan O'nun kabzasındadır. Gökler de O'nun sağ elinde dürül-müştür. O, onların koşmakta oldukları ortaklardan münezzeh ve çok yücedir.
HACC : 74 . ENEM : 91.AY.

Rasulullah s.a.v yine şöyle buyurur :
Allah'ın Arş'ını taşıyan meleklerinden, kulak memesi ile omuzu arasında yediyüz yıllık mesafe olan bir melek hakkında konuşmama izin verildi.
EBU DAVUD . S.SAHİHA : 151.N

Ebu Hureyre r.a dan. Nebi s.a.v şöyle buyurdular :
Allah semada bir emre karar verince melekler O'nun sözüne boyun eğerek kanatlarını birbirine vururlar. Korkularından,Taş üzerindeki zincir gibi (ses çıkar). Nihayet kalplerinden korku giderilince birbirlerine
Rabbiniz ne buyurdu ? " derler.
Onlar da " Hak buyurdu. O, çok yüce ve çok büyüktür " derler."
BUHARİ : 16.C.7349.S

Bunlar, Allah’ın karşı konulamaz kudretine, kuvvetine ve hayret verici azametine işaret eden açık delillerdir.
Acaba, Allah'ı şanına yaraşır bir şekilde takdir edebiliyor muyuz ?
Gereği gibi O'nu ta’zim edebililiyor muyuz ?
Yarattıkları ve kulları olarak senin üzerindeki hakkı olan tevhidi hakkıyla yerine getirebiliyor muyuz?

Muaz b. Cebel r.a şöyle der :
Ben, Nebi s.a.v'in " ufeyr " denilen havyanının arkasına binmiştim.
Bana " Ey Muaz ! Allah'ın kulları üzerindeki hakkı ve kulların Allah'ın üzerindeki hakkı nedir bilir misin ? " dedi Allah ve Rasulü daha iyi bilir " dedim.
Şöyle buyurdu :
Allah'ın kulları üzerindeki hakkı, hiç bir şeyi ortak koşmayarak O'na ibadet etmeleridir.
Kulların Allah üzerindeki hakkı ise, kendisine ortak koşmayana azap etmemesidir.”
BUHARİ : MÜSLİM :
tahsinkaya33 Çevrimdışı
İP: 88.229.137.114