--->: Peygamber Efendimizin (S.A.V)'in Hazineleri ONYEDİNCİ HAZİNE:
عَنْ شَدَّادِ بْنِ أَوْسٍ t أَنَّ النَّبِيَّ r قَالَ : (( سَيِّدُ الِاسْتِغْفَارِ أَنْ تَقُولَ: اللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّي، لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ،خَلَقْتَنِي وَأَنَا عَبْدُكَ وَأَنَا عَلَى عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ، أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ، أَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَيَّ، وَأَبُوءُ لَكَ بِذَنْبِي، فَاغْفِرْ لِي؛ فَإِنَّهُ لاَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ أَنْتَ. قَالَ: وَمَنْ قَالَهَا مِنْ النَّهَارِ مُوقِنًا بِهَا فَمَاتَ مِنْ يَوْمِهِ قَبْلَ أَنْ يُمْسِيَ فَهُوَ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ، وَمَنْ قَالَهَا مِنْ اللَّيْلِ وَهُوَ مُوقِنٌ بِهَا فَمَاتَ قَبْلَ أَنْ يُصْبِحَ فَهُوَ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ )) [ رواه البخاري ]
Şeddâd b. Evs'den-Allah ondan râzı olsun- rivâyet olunduğuna göre, Peygamber-sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:
"Bağışlanma dilenmenin efendisi (en fazîletlisi ve en fazla sevap olanı) şöyle demendir: Allahım! Sen benim Rabbimsin. Senden başka hakkıyla ibâdete lâyık hiçbir ilah yoktur.Senin kulun olduğum halde beni sen yarattın. Gücüm yettiği kadarıyla sana verdiğim söz (îmân ve ihlas) va'd üzereyim.Yaptıklarımın kötülüklerinden sana sığınırım. Senin benim üzerimdeki nimetini kabul ediyor ve günahlarımı itiraf ediyorum.Beni bağışla. Zirâ senden başka günahları bağışlayan yoktur."
Peygamber-sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurdu ki:
"Her kim, kalbinden inanarak ve sevabını tasdik ederek bu duâyı gündüzleyin söyler ve o gün akşama kavuşamadan önce ölürse, o cennet ehlindendir.Her kim de, kalbinden inanarak ve sevabını tasdik ederek bu duâyı geceleyin söyler ve o gece sabaha kavuşamadan önce ölürse, o cennet ehlindendir." |