--->: Peygamber Efendimizin (S.A.V)'in Hazineleri ONBEŞİNCİ HAZİNE:
عَنْ عَبْدِ الله ِ مَسْعُودٍ t قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ r : (( لَقِيتُ إِبْرَاهِيمَ لَيْلَةَ أُسْرِيَ بِي، فَقَالَ: يَا مُحَمَّدُ! أَقْرِئْ أُمَّتَكَ مِنِّي السَّلاَمَ، وَأَخْبِرْهُمْ أَنَّ الْجَنَّةَ طَيِّبَةُ التُّرْبَةِ، عَذْبَةُ الْمَاءِ، وَأَنَّهَا قِيعَانٌ، وَأَنَّ غِرَاسَهَا، سُبْحَانَ اللَّهِ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ، وَلاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ، وَاللَّهُ أَكْبَرُ )) [ صحيح الجامع، رقم الحديث: 5152، وقال الألباني: حديث حسن ]
Abdullah b. Mesud'dan-Allah ondan râzı olsun- rivâyet olunduğuna göre, Rasûlullah-sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:
"Ben, gece (Mi'raç gecesinde, Mescid-i Haram'dan Beytu'l-Makdis'e, oradan da semâya) gece yolculuğuna çıkarıldığımda (yedinci semâda, sırtını Beytu'l-Ma'mur'a dayamış bir halde) İbrahim-aleyhisselâm- ile karşılaştım.Bana şöyle dedi:Ey Muhammed!Benden ümmetine selâm söyle ve onlara haber ver ki cennetin toprağı hoştur (zirâ toprağı misk ve safran'dır) ve suyu tatlıdır.Cennette, dümdüz, ağaçsız araziler vardır.O arazilerin bitkileri ise, 'Subhânallah, 'Elhamdulillah', 'Lâ ilâhe illallah' ve 'Allahu Ekber'dir.' |