Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-22-2008, 13:11   #6 (permalink)
NiSaN
Super Moderator

NiSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

NiSaN
Kullanıcı No: 51999
Konu Sayısı: 1245
Teşekkür & Tepki Teşekkür: 415
Tepki:0
Karizma
REP Gücü : 100
REP Puanı : 328393996
REP Seviyesi : NiSaN has a reputation beyond reputeNiSaN has a reputation beyond reputeNiSaN has a reputation beyond reputeNiSaN has a reputation beyond reputeNiSaN has a reputation beyond reputeNiSaN has a reputation beyond reputeNiSaN has a reputation beyond reputeNiSaN has a reputation beyond reputeNiSaN has a reputation beyond reputeNiSaN has a reputation beyond reputeNiSaN has a reputation beyond repute
İletişim
Reklam Alanı
Standart --->: Peygamber Efendimizin (S.A.V)'in Hazineleri

ALTINCI HAZİNE:
عَنْ أَبِي أُمَامَةَ t قَالَ: (( رآني النَّبِيُّ r وَأَنَا أُحَرِّكُ شَفَتَيَّ، فَقَالَ لِيَ: بِأَيِّ شَيْءٍ تُحَرِّكُ شَفَتَيْكَ يَا أَبَا أُمَامَةَ؟ فَقُلْتُ: أَذْكُرُ اللهَ يَا رَسُولَ اللهِ! فَقَالَ: أَلاَ أُخْبِرُكَ بِأَكْثَرَ وَأَفْضَلَ مِنْ ذِكْرِكَ بِاللَّيْلِ وَالنَّهَارِ؟ قُلْتُ: بَلَى يَا رَسُولَ اللهِ ! قَالَ: تَقُولُ: وَسُبْحَانَ اللَّهِ عَدَدَ مَا خَلَقَ، وَسُبْحَانَ اللَّهِ مِلْءَ مَا خَلَقَ، وَسُبْحَانَ اللَّهِ عَدَدَ مَا فِي اْلأَرْضِ وَالسَّمَاءِ، وَسُبْحَانَ اللَّهِ مِلْءَ مَا فِي اْلأَرْضِ وَالسَّمَاءِ، وَسُبْحَانَ اللَّهِ عَدَدَ مَا أَحْصَى كِتَابُهُ، وَسُبْحَانَ اللَّهِ مِلْءَ مَا أَحْصَى كِتَابُهُ، وَسُبْحَانَ اللَّهِ عَدَدَ كُلِّ شَيْءٍ، وَسُبْحَانَ اللَّهِ مِلْءَ كُلِّ شَيْءٍ، اَلْحَمْدُ لِلَّهِ عَدَدَ مَا خَلَقَ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ مِلْءَ مَا خَلَقَ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ عَدَدَ مَا فِي اْلأَرْضِ وَالسَّمَاءِ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ مِلْءَ مَا فِي اْلأَرْضِ وَالسَّمَاءِ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ عَدَدَ مَا أَحْصَى كِتَابُهُ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ مِلْءَ مَا أَحْصَى كِتَابُهُ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ عَدَدَ كُلِّ شَيْءٍ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ مِلْءَ كُلِّ شَيْءٍ )) [ صحيح الترغيب والترهيب، رقم الحديث: 1575 و قال الألباني: حديث صحيح ]
Ebû Umâme'den-Allah ondan râzı olsun- rivâyet olundu-ğuna göre, o şöyle der:
"Peygamber-sallallahu aleyhi ve sellem- dudaklarımı hare-ket ettirirken görünce bana:'Ey Ebû Umâme! Dudaklarını ne ile hareket ettiriyorsun? dedi. Ben: Allah'ı zikrediyorum (anıyorum) 'Ey Allah'ın elçisi! dedim.Bunun üzerine: 'Sana, gece ve gündüz yaptığın zikirden daha fazla ve daha fazîletli olanını haber vereyim mi? diye sordu.Ben de: 'Evet, ey Allah'ın elçisi! dedim.Bana: 'Yarattıkları sayısınca Subhânallah(Allahım! Sana hamd ederek, seni bütün noksanlıklardan tenzîh ederim), yarattıkları dolusunca Subhânallah, yerde ve göktekiler sayısınca Subhânallah, yerde ve göktekiler dolusunca Subhânallah, Kitab'ının saydıkları sayısınca Subhânallah, Kitab'ının saydıkları dolusunca Subhânallah, her şey sayısınca Subhânallah, her şey dolusunca Subhânallah, yarattıkları sayısınca Elhamdulillah, yarattıkları dolusunca Elhamdulillah, yerde ve göktekiler sayısınca Elhamdulillah,Kitab'ının saydıkları sayısınca Elhamdulillah, her şey sayısınca Elhamdulillah, her şey dolusunca 'Elhamdulillah' dersin, buyurdu."
NiSaN Çevrimdışı
İP: 213.39.163.230